Judo

Judo is een van origine Japanse contactsport voor jong en oud met een rijke traditie en geschiedenis. Judo kent vele specialisaties. Zo kun je wedstrijden doen of je traditionele techniekenseries eigen maken. Judo draagt bij aan de weerbaarheid (zelfvertrouwen), motorische vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van veilig leren vallen, en brengt kinderen veel plezier.

Budo Gouweleeuw biedt judo voor een breed publiek vanaf 4 jaar oud. Naast reguliere lessen voor de jeugd en voor volwassenen, hebben we speciale trainingen voor de volgende doelgroepen:

Wedstrijdjudo

Speciaal voor de vastbijters heeft Budo Gouweleeuw wedstrijdgroepen op de woensdagavond. Van 18:00 tot 19:30 kunnen de 7 t/m 12-jarigen terecht voor een wedstrijdtraining. Op de woensdagavond van 19:30 tot 21:00 is er een wedstrijdtraining voor volwassenen (v.a. 13 jaar). In deze trainingen wordt speciale aandacht gegeven aan wedstrijdtechnieken, kracht en conditie. Deze lessen zijn bedoeld voor enthousiaste judoka’s die extra uitdaging zoeken.

Budo Gouweleeuw organiseerd elk jaar een eigen toernooi om leden kennis te laten maken met judo-wedstrijdjes in een bekende omgeving. Daarnaast is het voor geïnteresseerden mogelijk om buiten de club zowel regionaal als nationaal wedstrijden te judoën.

Voor meer informatie zie onze wedstrijdjudo informatie pagina.

Tuimeljudo (2- en 3-jarigen)

Speciaal voor de allerjongsten hebben wij bij Budo Gouweleeuw peuterjudo aan ons lesprogramma toegevoegd. Kinderen willen bewegen. Door te tuimelen in een groep ontwikkelen zij hun motorische- en sociale vaardigheden, en hebben daar hun leven lang profijt van.  Je peuter maakt spelenderwijs kennis met de basisprincipes van judo. Lees hier meer over tuimeljudo bij Budo Gouweleeuw.

Aangepast judo

Aangepast judo biedt jongeren met een beperking een sportles waarin ze bezig kunnen zijn met bewegen met duidelijke waarden en normen. Lees hier meer over aangepast judo bij Budo Gouweleeuw.

Samenwerking

Budo Gouweleeuw werkt met een aantal verenigingen in de regio samen. Bijvoorbeeld om judoka’s te laten wennen aan wedstrijden en toernooien. Door georganiseerde gezamelijke lessen kunnen gevorderden judoka’s ervaring op te doen met judoka’s van buiten de club.