Laatste ronde randori-competitie

Afgelopen zaterdagmiddag 14 mei werd voor dit jaar de laatste ronde van het Ne-waza (judoën op de grond) Team Toernooi gejudood en vertrokken vier van onze senioren naar Voorburg om onze club te vertegenwoordigen.

Deze TEAM wedstrijden werden gehouden tussen 4 verschillende clubs;

  • Budovereniging Gouweleeuw
  • Budoclub Voorburg
  • Westland Kodokan
  • Judovereniging Guan Lin

 

Na een heerlijke warming up en een leuke ne-waza les, kon het toernooi beginnen.
Uiteindelijk bleek Westland Kodokan de meeste teamwedstrijden gewonnen te hebben.
Zij gingen dan ook naar huis met de “wissel beker”, een Kimono waarop ze hun clubembleem mogen zetten.

Ons team heeft dit jaar heerlijk gejudood en afgelopen zaterdag verdedigden Nicola, Fedor, Boyd en Lars onze club. En zij gingen tot echt tot aan het gaatje, er is goed gejudood, prima gedaan mannen!

Eerdere keren waren ook Verena, Taico, Filipe, Raymond, Hans, Simon, Jordi en Emmanuel erbij.
Toen op 19 maart de andere verenigingen bij ons kwamen judoën, hebben tal van onze vrijwilligers meegeholpen het tot een succes te maken: op de mat als scheidsrechter, of achter het tafeltje als tijdwaarnemer of scorebord bijhouder. Maar ook daarbuiten met het klaarmaken van de dojo, inschrijven van deelnemers, en het verzorgen van drankjes en lekkere broodjes voor bij de borrel achteraf.

In het nieuwe seizoen, na de grote vakantie, gaan we weer van start met een nieuwe competitie. Deze zal dan bestaan uit 8 clubs, dus totaal 8 teamwedstrijden waarvoor je je kan opgeven om mee te doen! We hopen dan nog meer Gouweleeuwers op de mat te zien. Het gaat niet om de winst of verlies, maar om met elkaar gezellig een leuke randori team middag te hebben.

Natuurlijk mag en kan er publiek komen kijken om hun club te supporten en aan te moedigen!