Herstart jeugdwedstrijdjes buiten de club

Nu de Corona maatregelen voorbij zijn is ook het wedstrijdjudo weer gestart. Onze wedstrijdjudoka’s judoën af en toe wedstrijden bij andere clubs of zij doen mee aan toernooien. Dat doen zij niet elk weekend. Wedstijdjudoka’s (en hun ouders) kunnen zelf bepalen wanneer ze wel en niet ergens aan meedoen. Voor judoka’s t/m 12 zijn er in de regio behoorlijk wat leuke toernooien om aan mee te doen, zowel voor beginners als gevorderden. De wedstrijdjudoka’s ouder dan 12 moeten ook af en toe wat verder weg als ze vaker willen spelen. Zo reisde Aron bijvoorbeeld af naar een toernooi in Houten, waar hij een prachtige tweede plaats op het erepodium behaalde. Welke toernooien er waar, wanneer en voor wie zijn kun je vinden in de agenda op de website van Budo Gouweleeuw.

Is het nu nodig om een super talent te zijn om mee te doen aan wedstrijdjudo?
Dat is helemaal niet het geval. Onze wedstrijdjudoka’s vinden het vooral leuk om af en toe een wedstrijdje te judoën. Plezier in de sport staat voorop. Wel is het belangrijk om serieus mee te trainen met de wedstrijdjudoka’s op de dinsdagavond onder leiding van Raymond van der Meer. Daar leren ze namelijk technieken die niet zozeer handig zijn op het examen, maar die in een wedstrijd wel heel goed van pas komen. Lijkt het je leuk om een keertje mee te trainen om te kijken hoe het is, laat dit dan weten aan je eigen judodocent, of stuur een mailtje naar de wedstrijdsecretaris (Masja van Meeteren, moeder van Jaap en Loes) via wedstrijdsecretaris@budogouweleeuw.nl.

Is het nu nodig om eerst heel lang en hard te trainen voordat je buiten de deur gaat judoën?
Nee, ook dat is niet het geval. Er zijn toernooien voor alle niveaus. En bij de indeling wordt er altijd rekening gehouden met leeftijd, gewicht en ervaring. Bij sommige toernooien gaat er bovendien vanuit de club een coach mee om de judoka’s te ondersteunen. Bess deed afgelopen weekend voor het eerst mee aan een toernooi: het Eurotoernooi in Den Haag. En daar veroverde ze meteen de derde plaats. Knap gedaan!

Clubranglijst
Voor elke keer dat onze wedstrijdjudoka’s meedoen aan een toernooi buiten de deur krijgen ze punten. We houden deze punten bij in de clubranglijst. Misschien heb je deze wel eens zien hangen in de dojo. Aan het einde van het seizoen krijgt de winnaar een leuk presentje. Momenteel gaat Loes aan kop, en Aron volgt op de voet.

Wat voor jou(w kind)?
Op zaterdag 21 en zondag 22 mei vinden onze eigen onderlinge wedstrijden plaats. Mocht je dit nu heel leuk vinden en zou je wel eens vaker een wedstrijdje willen judoën? Dan is het misschien leuk om eens mee te doen aan het Happy Judo Kids toernooi. Dit toernooi is speciaal bedoeld voor echte beginners: judoka’s die willen kijken of het ze wat lijkt om vaker wedstrijden te gaan judoën. Een beetje zoals bij onze eigen onderlinge wedstrijden dus. Meer informatie over dit toernooi is te vinden in de dojo of via wedstrijdsecretaris@budogouweleeuw.nl.