Terugblik jeugdkamp

Ook de tweede editie van het Budo Gouweleeuw Jeugdkamp was een succes, in ieder geval volgens de leiding😉. Regenwolken pakten zich het weekend samen boven het scoutinggebouw in Maasland, maar het uitgedachte programma kon tussen de buien door goed doorgaan. De kinderen hebben buiten meer dan voldoende beweging gekregen, ze moesten goed samenwerken, tactisch nadenken en ook creatief zijn.

Het thema was Japan. Sommige kinderen dachten dat we dan ook wel sushi gingen eten, dat dus niet. Wel werden er Japanse teamvlaggen ontworpen en geschilderd, werd er veel met Japanse tekens gedaan en gingen sommige knutselaars aan de origami. Er werden lampionnen gemaakt waarmee uiteraard in de donkere omgeving rond Maasland een lampionnentocht werd gedaan. Eerst moesten er wel tijdens een ‘dieren’geluidenspel munten verdiend worden waarmee ze bij een grote Pikachu hun lampje konden ophalen.

Op de tweede dag was er een competitie tussen de teams. Alle teams hebben daarbij de eer van hun team en hun vlag goed verdedigd. De vlaggen waren de afgelopen week al te zien in de dojo.

De foto’s van het jeugdkamp zijn via deze link te vinden, veel plezier met bekijken!