In de krant: Kameradendivisie

Eind oktober is een ronde van de kameradendivisie bij ons in de dojo gejudood. Delft op zondag publiceerde er een leuk artikel over. Foto’s van de geslaagde middag zijn hier of onderaan de pagina te vinden.

Toernooi voor judo senioren bij Budo Gouweleeuw
za 5 nov, 10:00 Algemeen

DELFT- Op zaterdag 19 oktober werd in de dojo van judovereniging Budo Gouweleeuw de derde ronde gehouden van de Kameraden Divisie. Bij Budo Gouweleeuw bieden ze judo, jiu jitsu en yoga aan. Ook werken ze samen met een aantal verenigingen in de regio. De Kameraden Divisie is georganiseerd vanuit vijf clubs in de regio. Door deze samenwerking kunnen niet-wedstrijd judoka’s ook lekker een potje judoën.

Tijdens dit toernooi is er iets speciaals, er wordt namelijk niet staand gejudood, maar alles op de knieën. Dit heet Newaza in het Japans. Newaza is een tactische sport waarbij de combinatie van grondtechnieken veel mogelijkheden biedt. Tijdens deze ronde deden de volgende teams mee: Budoclub Gouweleeuw, Budoclub Voorburg, Guan Lin, Kian Schi en Lu Gia Jen. Elke club had vijf judoka’s in een team. In totaal gingen er dus 25 judoka’s de strijd aan tijdens dit toernooi. Als je als individu had verloren, betekende dit nog niet dat je geen winnaar meer kon worden. Als de rest van je team had gewonnen, kon je nog steeds winnaar worden! Budo Gouweleeuw zorgde ervoor dat ze deze dag niet snel meer zullen vergeten, want zij wonnen deze ronde in hun eigen dojo!

Het doel van de Kameraden Divisie is vooral de gezelligheid. Ook willen ze met de Kameraden Divisie het wedstrijdjudo onder senioren stimuleren. Dit willen ze uiteindelijk bereiken door een combinatie van judolessen, teamcompetitie en een gezellig samenzijn. Tijdens de wedstrijden geven de deelnemers alles en gaat het er soms best hard en heftig aan toe, maar uiteindelijk gaat het om de lol en het plezier van de deelnemers. Wil jij volgend seizoen nou ook meedoen aan de Kameraden Divisie? Neem dan contact op via www.kameradendivisie.nl en hoor wat de mogelijkheden zijn!